Skab gode rammer for din restitution

Restitution er lige så vigtig som træning, og er du begejstret for at klatre, er denne træningsform ingen undtagelse. Når du klatrer, arbejder du med mange af dine muskler, og de vil have brug for at skulle restituere ordentligt for at kunne præstere igen. Derfor bør du skabe gode vaner og rammer for din restitution.

Gode vaner for god restitution

For at restituere optimalt er det vigtigt, at du tilegner dig gode vaner, der bidrager til, at din krop restituerer ordentligt. Det gælder både din kost, der har betydning for din præstationsevne og restitution, men også social og mental genopladning, hvilket betyder, at du skal huske at prioritere aktiviteter, der giver dig energi. Et andet aspekt, du skal være opmærksom på, er din søvn. Det er vigtigt, at du sover nok, og at din søvn er af god kvalitet. Du bør desuden skabe en stabil søvnrytme og gode søvnritualer, der hjælper dig med at få en god nats søvn. Ydermere bør du indrette dit soveværelse således, at det har en afslappende effekt.

Skab gode rammer for udhvilende søvn

Hvis du ønsker at skabe gode rammer for din søvn, bør du indrette dit soveværelse således, at det indbyder til ro og afslapning. Det er vigtigt, at du investerer i en god seng og madras, så du ligger behageligt. Du bør også have mulighed for at dæmpe lyset, så du langsomt kan forberede din krop på at sove. Det vil være en fordel, hvis dit soveværelse indeholder hyggelige elementer, som er med til at skabe en god atmosfære. Det kan eksempelvis være et shaggy tæppe. Hvis du ikke har hørt om et shaggy tæppe før, er det et lækkert og vamset gulvtæppe, der er utroligt behageligt for fødderne, og som er perfekt til at skabe en hyggelig stemning. Der er ikke noget værre end at gå i seng med kolde fødder, og det vil desuden være en smuk, visuel tilføjelse til dit soveværelse. Herudover kan du stille et par grønne planter, der kan give rummet et naturligt og friskt pust.

Husk at prioritere din restitution og skab nogle gode vaner, så du giver dig selv de bedste forudsætninger for at yde dit bedste, når du klatrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail