Vil du klatre på is?

Man behøver ikke have is i maven, men det er nu nok alligevel klogt, hvis man kan holde hovedet koldt. Det gælder i mange af livets forhold, men for en isklatrer er det af særlig betydning. Ikke alene, fordi man klatrer på et materiale, som kan antage mange forskellige former, men også fordi man er i reel fare, hvis man ikke sørger for at gøre de rigtige ting.

Ved isklatring klatrer man på frosne vandfald, og de steder, hvor det er muligt at klatre på disse, er der næsten garanti for enestående oplevelser, hvor man for alvor kan få øjnene op for naturens skønhed.

Udstyr til isklatring

Hvis man vil begive sig ud i den klatredisciplin, der hedder isklatring, kræver det lidt specielt udstyr. Man skal bruge en isøkse og såkaldte steigeisen samt stive støvler, hvor man montere disse steigeisen. De betyder, at man får et bedre greb med fødderne i isen. Derudover anbefaler de sagkyndige, at man har let og åndbart tøj, så man kan klare det hårde arbejde.

Isen kan være både fast og porøs, så man skal kende til de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, så man ikke bringer sig i unødigt farefulde situationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail