Hvad med at prøve big wall klatring?

Er du til klatring med sus i maven, og har du lært de teknikker, der skal til, så kan det måske være en idé at forsøge at komme i gang med big wall klatring. Det er en af de virkelig klassiske discipliner inden for klatring. Den udspringer af “erobringen” af den berømte El Capitan i den californiske Yosemite National Park. Med besejringen af den 1.000 meter stejle klippevæg, som mange steder er overhængende, blev grunden lagt til big wall klatring.

Sejr over de stejle klippevægge

Ved big wall klatring handler det om at besejre lodrette, ubrudte klippevægge, som ofte er op mod 1.000 m høje og har såkaldte overhæng – det vil sige, at klippen skråner udad, så man som klatrer har et direkte lodret fald ned mod grunden, hvis man falder. Samtidig er der kun få eller måske slet ingen klippeafsatser eller -hylder på vejen op, og der er ikke rigtig muligheder for friklatring – det vil sige, at man skal bruge redskaber, reb og sikringsbolte m.v.

I mange tilfælde tager opstigningen mere end et døgn, og derfor kan man som klatrer komme til at overnatte i en såkaldt port-a-ledge, hvor man hænger frit på klippevæggen. Hvor meget søvn, det giver, skal vi ikke kunne sige!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail