Sko der strammer

Det er ikke så tit, at man får anbefalet at gå i for små sko, men det er faktisk tilfældet, når man dyrker klatresport. Som ved al anden sport er det vigtigt, at man har det rigtige udstyr, og for en klatrer er det ikke mindst skoene, der er vigtige.

Ønsker du at dyrke klatring og for eksempel klatre på mange af de klatrevægge, der findes rundt omkring, skal du navnlig sørge for at anskaffe dig et par gode sko. Mens man for løbeskos vedkommende ofte bliver anbefalet at købe sko, der er en størrelse større end de sko, man plejer at gå i, skal man ved klatresko tværtimod vælge sko, der er et halvt nummer for lille.

Skal sidde stramt

Klatresko skal derimod sidde stramt på fødderne, sådan at tæerne sidder i en lille vinkel nedad, så man så at sige kan bruge tæerne som greb. Især skal de være stærke foran, hvor belastningen foregår. og producenterne bruger et særligt stærkt gummimateriale til dette. Skoene skal også være meget lette – og da de er meget fleksible, fylder de ikke meget i rygsækken, hvis man skal have dem med sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail