Husk at varme op

Skal du i gang med at klatre, er det vigtigt at huske at varme op. Det gør man jo også ved de fleste andre sportsgrene, og formålet er ganske som ved disse: Nemlig at få varmet kroppens muskler op, så de bliver bløde, smidige og kan klatre de belastninger, som klatringen udsætter dem for. Klatring er nemlig en ganske hård sport, hvor ens lemmer bliver udsat for stræk og bevægelser, som kan medføre, at dine muskler belastes på nye og anderledes måder.

Øvelser til opvarmning før du klatrer

Når du skal varme op, kan vi anbefale en række øvelser, som på mange måder har et stort fællesskab med de øvelser til opvarmning, som bruges ved andre sportsgrene.

For det første skal du starte stille og roligt og strække de store muskelgrupper igennem, dreje krop og svinge arme, og siden skal du arbejde på at blive varm: Hop på steder, tage armbøjninger, arbejd med musklerne. Prøv planken, der udfordrer din styrke og sender blodet rundt.

Så kommer du til pulsen i din opvarmning. Få pulsen op – og med hop, armsving m.v., men i et højt tempo og i længere sekvenser, for eksempel et minut ad gangen. Du kan også lave en serie af øvelser, hvor hver øvelse tager 20 sekunder, og du gennemfører en cyklus på fem eller seks øvelser i hver cyklus.

Herefter er det en god idé at lægge noget udstrækning ind, så du træner dine muskler i at klare vedvarende belastninger. På den måde får du gavn af udstrækningen i selve klatringen og ikke først bagefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail