Når affaldsforbrænding bliver til oplevelse

På Amager har der de seneste år rejst sig et fantastisk bygningsværk i beton og metal. Det er det store, nye anlæg til forbrænding af affald, Amager Bakke. Det er ikke bare et forbrændingsanlæg, men også et oplevelsescenter, og en af de store oplevelser for mange vil blive Danmarks største klatrevæg, som åbner for brug i 2019.

Klatrevæggen bliver 80 meter høj og er dermed den højeste klatrevæg i Danmark. Her kan man klatre multi pitch, hvilket vil sige klatrebaner på op til 300 meter, så der bliver nok af udfordringer for både øvede og mindre øvede klatrere.

Amager Bakke – et multicenter

Amager Bakke tilbyder skiløb på taget og andre aktiviteter, og altså også klatring. Ideen bag den 80 meter høje klatrevæg har været at skabe en klatrevæg med reelle udfordringer for alle kategorier af klatrere og skabe en løsning, som man ikke vil finde andre steder i landet. Og måske er det ikke blot Danmarks højeste klatrevæg, man er endt med, men den højeste klatrevæg i Danmark.

Klatrevæggen er opdelt i fire pitches med tre standpladser, og der kan tilrettelægges ruter med 40 individuelle reblængder. Varierende hældninger og overhæng, som nogle steder er op til fire meter, giver unikke udfordringer for alle klatrere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail