Klatring er perfekt motion

Er du ikke til lange timer i træningsmaskiner, løbeture i regnvejr og spinning i et lokale med 20 andre, stærkt svedende mænd og kvinder? Så vil vi anbefale dig at kaste dig over klatring, som er en fantastisk udviklende sport. Du udvikler din koordinationsevne, når du både skal arbejde med hænder, fødder og din torso på én gang, og du styrker dine muskler, fordi du så at sige laver naturlig vægttræning og samtidig undgår mange ensartede belastninger, som kan skade dine muskler og dit væv.

Et minimum af udstyr

Klatring kan foregå på mange niveauer fra bouldering i beskyttede omgivelser til risikofyldt is- og alpinklatring. Som nybegynder vil vi naturligvis anbefale dig at starte forsigtigt ud, og det har samtidig den fordel, at du kun behøver meget begrænset udstyr. Det er også en af forklaringerne på, at klatresporten er i kraftig vækst – alle kan være med på deres individuelle niveau og kan bringe det til, hvad de ønsker.

Hvis man er kvinde og vil bevæge sig ekstra adræt på klatrevæggene i klubben eller klipperne ude i naturen, kan man overveje at konsultere motiva danmark for måske at få strammet brysterne op eller foretaget andet, som man kropsligt kan have glæde af. Men det bedste ved klatring er i virkeligheden, at man kommer som man er, og så skal sporten nok sørge for, at musklerne og smidighed udvikles.

Når du ønsker at begynde på klatresport, skal du først og fremmest have et par gode klatresko, som skal sidde tæt til fødderne – man plejer at sige, at klatresko bør være et nummer for små, så de virkelig sidder til, Et godt fodfæste er afgørende for, at du kan holde kontakt til underlaget. Du skal også bruge gode handsker, der ligeledes skal sidde godt til. Afhængigt af, hvad du videre vil, skal du eventuelt investere i andet udstyr som reb, hjelm, særligt under- og ydertøj, men er du i den fase, hvor du afsøger, om sporten er noget for dig, er det helt fint at starte i det små med lidt udstyr, som du kan bruge i en indendørs klatrehal eller på en udendørs klatrevæg, som kan have mange udformninger og ligefrem være et kunstværk med mønstre og billedflader.

Mange fordele ved klatring

Som nævnt i starten af denne artikel er der mange fordele ved klatring, og en af de største er den, at du træner hele kroppen og styrker din smidighed og dine muskler ved denne sport. Det er simpelthen styrketræning og koordinationstræning i rendyrket form, og langt mere alsidigt end normalt træning.

Dertil kommer, at klatring styrker hjernen, fordi du skal koncentrere dig og beregne dine næste træk i en situation, hvor du også er fysisk belastet. Klatring er også en afstressende form for træning, fordi du ganske enkelt er nødt til at tage det roligt og bevæge dig i et roligt tempo. Klatring kan ikke foretages i løb!

Som klatrer får du også styrket dine sociale kompetencer, for med mindre du klatrer alene op af en klatrevæg, så er du afhængig af, at dine kammerater hjælper og støtter dig – ellers kan det gå galt. Og modsat spiller du en lige så vigtigt rolle for dine kammerater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail