Hvad med tur i træerne?

En helt særlig form for klatring er træklatring. Den idræt har vi jo alle prøvet som børn, når vi legede skoven, parken eller haven og kæmpede om, hvem der kunne komme højst op i det flotte bøgetræ, som stod midt på plænen. I dag er træklatring imidlertid en helt særlig disciplin inden for klatring, og organiseret i foreningen Dansk Træklatreforening.

Husk at spørge om lov

Enhver kan gå en tur i skoven, i hvert fald hvis den er offentligt ejet, og give sig i kast med at klatre i træer, men vil man bruge særligt klatreudstyr, skal der søges om tilladelse til det. Det gælder både, hvis man vil klatre i en privat skov, og hvis man ønsker at udøve sin træklatrersport i en statslig eller på anden måde offentligt ejet skov.

Årsagen til dette er, at brug af udstyr i nogle tilfælde kan give skader på træet, så ejerne af det skal være sikker på, at du vælger træer, der kan tåle den behandling, som klatringen med udstyr giver.

Klatrer man uden udstyr, vælger man typisk træer med mange sidegrene og grene tæt på jorden, så man kan komme op, men er man mere til at dyrke rebklatring, hvis man bruger udstyr, kræver det, at man kan komme til at klatre i et højt og slankt træ uden sidegrene. Disse findes oftest midt inde i skoven og i områder af skoven, der er udset til træproduktion. Det er de træer, som skovejerne er mest ømme over for, så derfor kan du ikke bare kaste dig over dem.

Rebklatring kræver sikkerhedsudstyr, så du ikke risikerer at styrte til jorden, men klatrer du korrekt, kan du få mange skønne oplevelser med denne sportsgren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

cocktail